Παστίλιες για τον πόνο του άλλου

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ


Ποσό ανά συσκευασία που θα χρηματοδοτήσει τα προγράμματα των MSF:1€

Τον έλεγαν Άλι και ήταν πέντε μηνών. Έφτασε στην κλινική μας στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας στην αγκαλιά της πανικόβλητης μαμάς του, με συμπτώματα οξέως υποσιτισμού, σηψαιμίας και υποθερμίας. Υποσιτιζόταν ήδη στην κοιλιά της μητέρας του, όταν η οικογένεια έμενε εβδομάδες αποκλεισμένη στο υπόγειο του σπιτιού της, πριν εγκαταλείψει την πόλη της στη νότια Συρία για να γλιτώσει από την αιματοχυσία. Το μωρό μπήκε αμέσως στο θάλαμο της εντατικής κι άρχισε να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τα χαρακτηριστικά του αλλοιώνονταν ώρα με την ώρα από τη σκιά του θανάτου. Η μάσκα οξυγόνου φάνταζε ασύμμετρα μεγάλη και σκληρή στο εύθραυστο προσωπάκι του. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ζήσει. Χρειάστηκε να περάσουν ατέλειωτες ώρες αγωνίας μέχρι η υγεία του Άλι να σταθεροποιηθεί, και η μητέρα του και η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που τον περιέθαλπε να χαμογελάσουν ξανά. Ο Άλι βγήκε από την εντατική χάρη στη βοήθεια που επέτρεψαν να του προσφέρουμε οι δωρητές μας ανά τον κόσμο, μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες όπως οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου».Ο πόνος του Άλι, όπως ο πόνος της μικρής Φατίμα στo Νίγηρα, που σώθηκε κι αυτή από υποσιτισμό πέρυσι, όπως ο πόνος της Ζουχούρα που επιβιώνει χάρη στην αντιρετροϊκή θεραπεία που της προσφέρουμε στην Κένυα, όπως ο πόνος του ανασφάλιστου και άστεγου Νίκου στο κέντρο της Αθήνας, ο πόνος όλων των αποκλεισμένων από την περίθαλψη ασθενών μας μπορεί να τελειώσει. Η ιστορία όλων αυτών των ασθενών μας μπορεί να έχει καλό τέλος χάρη στη συνδρομή 4.500.000 δωρητών μας σε όλη τη Γη και στη συντονισμένη προσπάθειά μας. Σήμερα, πετυχαίνουμε να δρούμε σε περισσότερες από 65 χώρες για να σώζουμε ζωές. Το 2012 πετύχαμε να εξετάσουμε 8.788.900 ασθενείς. Να εμβολιάσουμε και να προσφέρουμε θεραπεία σε 716.900 ανθρώπους κατά της ιλαράς και 1.642.800 άτομα κατά της ελονοσίας. Να περιθάλψουμε 347.800 υποσιτισμένα παιδιά στα επισιτιστικά μας κέντρα. Να χαρίσουμε επιβίωση σε 310.500 ασθενείς με HIV/AIDS.Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τη συμβολή και υποστήριξη της APIVITA. Με την αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ασθενείς ευάλωτους, «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης, αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60€), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ


  • Περισσότερα από 3.000 φαρμακεία τοποθέτησαν το προϊόν
  • Πουλήθηκαν περισσότερα από 350.000 κουτιά με Παστίλιες
  • Τα συνολικά έσοδα για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από τον πρώτο κύκλο της εκστρατείας ήταν 350.000 €.
  • Πιο συγκεκριμένα, 175.000€ διατέθηκαν στα προγράμματά μας στην Αθήνα και τον Έβρο,  60.000€ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000€ στο Κογκό και 50.000€ στη Συρία.


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατορθώνουμε επίσης, με πρωτοβουλίες όπως η σταθερή εκστρατεία μας για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα, να εξασφαλίζουμε φτηνές θεραπείες για τις «ξεχασμένες ασθένειες» και τη σταθερή πρόσβαση εκατομμυρίων ασθενών στα φάρμακά τους, παρά την αντίθετη πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών και πολλών κυβερνήσεων που σταθερά βάζουν το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.


Κατορθώνουμε να παρεμβαίνουμε σε εμπόλεμες συρράξεις και σε φυσικές καταστροφές ήδη από τα πρώτα 24ωρα, φτάνοντας συχνά εκεί όπου δεν φτάνει κανείς άλλος, σε σημεία όπου έχουν διαλυθεί οι υποδομές υγείας, για να φέρουμε ξανά ζωή.


Κατορθώνουμε να οδηγούμαστε με γνώμονα μόνο την ανθρώπινη ανάγκη –ανεξάρτητα από οικονομικά συμφέροντα, από πολιτικές ατζέντες, από φυλετικά, θρησκευτικά ή άλλα κριτήρια και να είμαστε αμερόληπτοι στην παροχή βοήθειας. Αλλά ακόμη κι όταν οι άνθρωποι που πλήττονται βρίσκονται δίπλα μας, στην Ελλάδα, στην εποχή αυτής της άνευ προηγουμένου αδυσώπητης οικονομικής κρίσης, κατορθώνουμε να είμαστε πλάι στους πλέον ευάλωτους και «ξεχασμένους» ασθενείς, στους αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με επιστημονική ανάλυση και οδηγό τον παγκόσμιο «χάρτη» ιατρικής ηθικής, προσφέρουμε ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια με ένα νέο πρόγραμμα στο κέντρο της Αθήνας, με επείγουσες παρεμβάσεις για αστέγους, με μακρόχρονα προγράμματα στα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα ή με προγράμματα για την αντιμετώπιση μεταδοτικών ασθενειών που κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στη χώρα μας όπως στη Λακωνία το 2012 για την ελονοσία. Η δράση μας είναι γεμάτη από επιτυχίες αλλά και προκλήσεις.


Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Όσο εσείς κι εμείς «πάσχουμε» από την «ασθένεια» της αλληλεγγύης, η θεραπεία μας θα είναι η ανακούφιση του πόνου του άλλου. Είτε αυτός ο άλλος που υποφέρει είναι η «Άννα» και ο «Νίκος» στο κέντρο της Αθήνας, είτε ο «Άλι» στη Συρία και η «Φατίμα» σε ένα χωριό στο Νίγηρα.
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ!